Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-70-935-3988 Kapcsolat
smiley-happy smiley-sad smiley-wink smiley-surprised smiley-questioning idojaras-esos idojaras-felhos idojaras-havazas idojaras-kodos idojaras-napos idojaras-szakadozott-felhos idojaras-viharos idojaras-zaporos

Evezős túra a Soroksári Kis-Dunaágban II.

Ringasd el magad…

Autóbuszos ajánlatok Ellátással Gyermekkedvezmény Utazás egyénileg
3 nap indulásig

Időpont: 2022. aug. 14.

Részvételi díj: 13 500 Ft/felnőtt

Utastájékoztató

A Soroksári – Kis Duna fő vonzereje, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos, szinte állóvíz, nagyhajó forgalom nincs, ágas-bogas nádi útjainak, szigeteinek, holtágainak és úszólápjainak megejtő szépségéhez hasonló csak száz kilométerekkel távolabbi vizeinken található.
Túránkat a Kis-Duna az egyik legszebb szakaszán, Dunaharaszti-Szigetszentmiklós-Taksony úszólápjai, nádasai között vezetjük.

Időpont: 2022. augusztus 14. vasárnap.

Részvételi díj:
13 500 Ft/fő. Gyermek kedvezmény: 12 éves korig a gyerekekre 9 400 Ft/fő.
Törzsutas részvételi díj: 12 750 Ft/fő, gyermek kedvezmény 12 éves korig: 8 900 Ft/fő.
Jelentkezési határidő: 2022. 08. 07.
Jelentkezni a megadott határidő után is lehet, de a jelentkezést elfogadni, csak a fennmaradó üres helyek függvényében tudjuk vagy várólistán tudunk helyet biztosítani.

A részvételi díj tartalmazza: a csónakok és a hozzátartozó felszerelések bérleti díját és szállítását, a túravezetést, a szervezési költséget, az ebédet a és az energia bombát.

A flottában található néhány 1 illetve 2 személyes kajak is, ezeket felár ellenében tudod jelentkezéskor előre foglalni.
Az egyszemélyes felára 2500 Ft/fő, a kétszemélyesé pedig 1500 Ft/fő.
Minimum létszám: 12 fő.

Utazás: egyénileg vagy szervezünk buszos utazást is, 1500 Ft/fő, a budapesti Nagyvárad térről, a Szent István kórház előtti parkolóból.


Túra részletei

Találkozó 9.30-kor: 2330 Dunaharasztin a Sziget utca 16-os számú házzal szemközti parkolóban. (TÉRKÉP)
Innét néhány száz méterre szállunk vízre, az autókat itt tudjátok hagyni, a túra végén majd itt kötünk ki, itt fejezzük be a túrát. Szervezünk buszos utazást is, a budapesti Nagyvárad térről, a Szent István kórház előtti parkolóból. Indulás 8.15-kor. Pontosan indulunk a busszal.
Az udvariasság szabályainak megfelelő néhány percet kivárjuk, de légy te is udvarias, ne  várasd a pontosan érkezőket. Előre nem látható probléma merülne fel, telefonálj időben, hogy ha van lehetőségünk segíteni tudjunk.

Indulás előtt
a túravezető elmondja a főbb tudnivalókat, ismertetőt tart a kenuval, kajakkal történő túrázással kapcsolatban azok számára is, akik még soha nem eveztek. A mentőmellények és kötelező felszerelések kiosztása után evezőt választunk magunknak.
Hajótípusok: kajak 1 és 2 személyesek illetve kenu 3-as, 4-5-ös. Először ismerkedés a hajókkal, hajóbeosztás, utána vízre-szállás.

Program: Néhány kezdeti evezőcsapás után, nem győzünk majd gyönyörködni a természet szépségében.
Először Budapest felé fordulunk és betérünk egy elvarázsolt kis ágba, ez a Czuczor-sziget kis ága. Kb. egy km-t evezünk a romantikus kis vízen, ezután hajóstúl átbújunk egy csövön, visszaérünk a fő ágra, majd Szigetszentmiklós felé vesszük az irányt.

Pihenő helyünkön végig sétálunk Szigetszentmiklós vízi tanösvényén, Beevezünk egy eldugott, titkos kis oldalágba, Taksony nádszigetei között bolyongunk, és hamarosan megérkezünk déli pihenő helyünkre, a taksonyi Sziget étteremhez.

A kissé kiürült energia kamráinkat az étteremben ízletes ételek fogyasztásával pótoljuk. Az itt elköltött kellemes és hangulatos ebéd után ismét vízre-szállunk és az ebéd utáni sziesztát hajóinkat egymáshoz közel engedve, szinte „ összekapaszkodva”, a tájban gyönyörködve töltjük.
Utunk során mindkét part szépségeit felfedezzük.  Budapesttől távolodva ritkulnak a part menti épületek, a táj egyre „igazibb”, bújócskát játszunk a hattyúkkal  vadkacsákkal, szárcsákkal, eközben békességgel haza evezünk.
A túrát Dunaharasztin, az indulási helyen  fejezzük be. 

A felszerelést, öltözéket a program kínálta lehetőségeknek megfelelően kell összeállítani, feltétlenül legyen ruhatáradban esőkabát, puha ülőpárna, póló, sapka vagy kalap, fényvédőkrém, csomagoláshoz vízhatlanul záródó hordókat mi biztosítunk.

Fontos tudnivalók

14 éves kor alatt csak szülővel vagy kísérővel együtt lehet részt venni a túrán. 14-18 éves kor közötti fiatalok egyénileg is részt vehetnek a túrán, ebben az esetben írásos szülői beleegyezés szükséges.
A szülőktől kérjük, hogy a gyermekére vonatkozó, fontosnak tartott információkat közölje velünk (pl. allergia, rendszeres gyógyszerszedés, stb.), ezt az alábbi e-mail címre a beleegyező nyilatkozattal együtt juttassa el részünkre!

Bizonytalan időjárás esetén 6.30 - 7.30 között hívd a 06-70/935-3988 mobilszámot!
Itt megtudhatod, hogy elindítjuk-e a túrát, vagy esetleg áttesszük egy másik napra.

Az úton Veled tart:
Stéger András
Rekreál Aktív Kft ügyvezetője,
nemzetközi minősítésű síoktató,
túravezető
A két síszezon között csak úgy tudom elviselni az átmeneti napokat, hogy egyik nyeregből a másikba szállva, lovastúrákat vezetek vagy éppen lovaglást oktatok kicsiknek és nagyoknak. De sokszor találnak kerékpár nyergében vagy a kenu ülésben, amint gyönyörű tájakra kalauzolom el a velem túrázókat. Hobbimnak a fotózásnak köszönhetően, nagyon sok szép képet találtok a túrákról a Galériánkban is. Bemutatkozás »
A változás jogát fenntartjuk.
Még van szabad helyünk
Jelentkezési határidő:
2022. augusztus 07.
Stéger Anna
kiutazási referens
Hasznos linkek
Utastájékoztató
Árfolyamok
EUR 0
USD 0
CZK 0
RON 0
HRK 0
CHF 0