Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-70-935-3988 Kapcsolat

Rekordtél után rekordbefektetések a Ski Amadé régióban

Stéger Anna 2018. október 16.

A 2018/2019-es síszezon látványos újdonságokat tartogat a Ski Amadé régióba látogatóknak.


Új felvonók létesülnek Gasteinban, Maria Almban és a Flachau - Wagrain - St. Johann síterületen, melynek új neve mostantól: Snow Space Salzburg lett.

"Ausztria legnagyobb síszövetségeként a közelmúltban elsősorban a hóágyúrendszerek bővítésébe, valamint az élményprogramok és a technológiaszektor fejlesztésére költött befektetésekből profitáltunk. Már régóta a legmodernebb sídesztinációk közé tartozunk és mindent megteszünk azért, hogy ez a jövőben is így legyen". - mondta mai budapesti sajtótájékoztatón Christoph Eisinger, a Ski Amadé igazgatója. 

Ennek megfelelően a Ski Amadé síterepein a 2018/2019 téli szezonra is komoly befektetések valósultak meg, összesen 108 millió euró értékben. Ezek között találhatunk felvonófejlesztéseket, mint például a gasteini "Schlossalm NEU" projekt, amelynek keretén belül létrehoztak egy nagykabinos felvonót (10 fős kabinokkal), amely két szakaszban juttatja majd fel a síelőket a Schlossalmra.

A Natrun-Aberg projekt során a Hochkönig régióban két új nagykabinos felvonót építenek, a Natrun és a Sonnberg felvonókat, amelyek közvetlen kapcsolatot létesítenek majd Maria Almmal. A Snow Space Salzburg (Flachau - Wagrain - St. Johann) síközpontban a Sonntagskogel 2 ülőfelvonót újították fel. Emellett a Ski Amadé síterepei pályakarbantartó gépeket és további hóágyúkat is vásároltak, valamint számos kisebb beruházással növelték a szolgáltatások színvonalát.

A Ski Amadé síszövetségben összesen 760 kilométernyi sípálya várja a téli sportok kedvelőit és ennek több mint 90 százaléka hóágyúzható. Az elmúlt öt téli szezonban a Ski Amadé összesen 129 millió eurót fektetett be a hóágyúrendszerek bővítésébe. Ez a befektetés a kifejezetten magas összeg ellenére is megtérül. Így a 2018/2019-es téli szezonban újra 21 millió eurót költenek el a hóágyúrendszerek fejlesztésére.

Öt régió, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, valamint 260 síkunyhó és hegyi étterem - a Ski Amadé síszövetség kínálata egyedülálló. A Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Großarltal síterepek mind Ausztria legnagyobb síszövetségéhez tartoznak. A rekordtelet követően rekordberuházások következtek összesen több mint 108 millió euró értékben: három új felvonó, egy új applikáció, új Ski Amadé - made my day ajánlatcsomagok, kulináris síútvonalak és számtalan kiemelkedő rendezvény teszi még élvezetesebbé a Ski Amadéban töltött téli üdülést.

Forrás:sielok.hu

Ajánlatot kérek Megosztom Vendégkönyv