Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-70-935-3988 Kapcsolat

Evezős túrák az Ipolyon és a Dunakanyar legszebb tájain

Stéger András 2020. június 22.

…hogy miért érdemes az Ipolyon vízitúrázni?


…hogy miért érdemes az Ipolyon vízitúrázni?
Mert az Ipoly egy csodálatos, érintetlen természeti környezetet adó folyó, közel Budapesthez.
Ugyanezt a természeti szépséget, csendet, nyugalmat, színes vízi világot máshol, csak jóval messzebb találod meg.

De a folyó nem adja magát bármikor.
Az évnek csak bizonyos szakában lehet rajta túrázni, amikor elégséges a vízhozama, hogy csónakokkal nagyobb fennakadások nélkül ereszkedhessünk le a dunai torkolatig.
A letkési hídtól indulva dúsan benőtt partszakaszok között, csodálatos madárdalokkal kísért, izgalmas kanyargós, kisebb zátonyokkal és belógó faágakkal tarkított sodorvonalon haladhatunk lefelé.
Ha elég csendesen merítjük evezőinket a vízbe, egészen közelről láthatjuk a parton tanyázó színes, kecses vízimadarakat vagy az éppen a csónak előtt átúszó őzeket.

Érdemes kipróbálni, megbújni egy fél napra a zajosabb világ elöl, ebbe az érintetlen természeti szépséget nyújtó harmóniában.A túra második részében a Duna legcsodálatosabb szakaszán haladunk lefelé, a Dunakanyarban Szobtól, Zebegény, Nagymaros, Szigetspicc érintésével Kismarosig.
A látvány leírhatatlan!
Ahogy Zebegény festői lankáit, partszakaszát elhagyjuk, ráfordulva a dömösi átkelésre, lassan a csodálatos visegrádi fellegvár, lenyűgöző látványa tárul elénk.
Tovább ereszkedve a tájba belesimuló Salamon torony spékeli meg a leírhatatlanul csodás díszletet, amit magunk körül tudhatunk, e szemet – lelket betöltő panoráma varázsban.Ha szeretnél részese lenni e csodának, akkor jelentkezz az idei utolsó Ipoly túránkra:
https://www.menjunksielni.hu/utak/magyarorszg/

Szeretettel várunk!

Ajánlatot kérek Megosztom Vendégkönyv