Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-70-935-3988 Kapcsolat

Csokoládé világ Sopronban: a Harrer csodás csokoládéműhelye

Stéger András 2020. július 30.

A Harrer igazi cukrász dinasztia, impozáns kávéházzal és csokoládé üzemmel a Soproni Ipari Parkban


Harrer csodás csokoládéműhelye

A csokoládéműhelyről, a családról és a sikerekről Harrer-Abosi Beatrix tulajdonos beszélt a kisalfold.hu-nak:
"Már a férjem nagyszülei is a cukrászmesterséggel foglalkoztak, s a hivatás apáról fiúra öröklődött, cukrászmesterek sora röpítette magasba a család hírnevét. Az első családi cukrászda Mattersburgban, közel fél évszázaddal ezelőtt nyílt, s 14 éve jött a közös ötlet, hogy Magyarországon nyissuk meg első cukrászdánkat, amelyet két évvel később újabb követett."

Az új soproni Harrer üzem 2009 nyarán nyitott.
"Úgy gondolom a legszebb része a cukrászatnak a csokoládé, arról nem is beszélve, hogy már nem csak olyan termékeket gyártunk, amelynek 24 óra az eltarthatósága, hanem akár több hétig is őrzi kiváló minőségét.

Forrás: harrerchocolat.com

A műhely másik érdekessége a csokoládé kóstolás és bemutató, amely közelről s távolról is vonzza az édesség és a különleges receptúrák kedvelőit. Vagyis a manufaktúra olyan épülettel bővült, ahova nem csak egy gyors kávéra futnak be a vendégek, hanem hosszabb időt töltenek el baráti társaságok. 

A Harrer műhelyben minden kézzel készül: a csokoládé és a sütemények is. A minőségi csokoládé Belgiumból, Franciaországból, Svájcból és Olaszországból érkezik. Ennek előnye, hogy a manufaktúra több helyről vásárolhatja az alapanyagot, így a minőség mindig kifogástalan és a választék széles.

"Forró csokoládét, bon-bonokat, trüffeleket, táblás csokoládét készítünk. Ízesítjük is a termékeket: magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Aromát nem használunk, csak természetes alapanyagokat, hiszen ezekre a termékekre a különlegességekre is van igény."

A különlegességeket Harrer-Abosi Beatrix és férje kísérletezte ki, ők választják ki az alapanyagokat és készítik el.

A soproni műhely 2009-ben épült, Harrer-Abosi Beatrixtól azt kérdezték, hogy miért döntöttek a beruházás mellett éppen abban az időszakban, amikor mindenki a válságról beszélt. 
"Nagy álmunk volt a műhely, s akkor érett meg a családban az elhatározás. A válságról pozitívan tudok beszámolni: a családok lehet, hogy nem cserélnek autót, nem nyaralnak külföldön, de egy-egy hosszú hétvégére megengednek maguknak egy kis luxust. Elfogyasztanak egy szelet tortát, fagylaltkelyhet, csokoládét. Tisztában vagyunk azzal, hogy luxustermékeket gyártunk, s termékeink nem juthatnak el minden családhoz."

A Harrer egyedülálló élményvilága betekintést enged a csokoládé gyártás kulisszatitkai mögé. A műhely szerves része egy csodálatos panorámával bíró kávézó és cukrászda is, ahol a helyben készített sütemények mellett egy finom forró kávé illata is maradásra csábít.

Forrás: harrerchocolat.com

Forrás: kisalfold.hu

Kapcsolódó túráink

Fertő - tó kerülés kerékpártúra - 2020. augusztus 28-30., 3 nap / 2 éj
Részletek >>

Ajánlatot kérek Megosztom Vendégkönyv