Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-70-935-3988 Kapcsolat

Ausztria: idén is lesz síszezon, csak óvintézkedésekkel!

Stéger András 2020. október 06.

Az osztrák kormány szeptember 24-én részletes intézkedési tervet jelentett be, amely keretek között a téli turisztikai szezon kivitelezhető és remélhetőleg megmenthető - írja a GD Consulting.


Idén is lesz síszezon!

Ahogy ezt várni lehetett, az idei szezonban nem látunk olyan síelés utáni bulikat, mint korábban. Az idei szezon megmentésének egyik legfontosabb intézkedése, hogy kocsmákban, vendéglőkben és bárokban jelentősen szigorízanak, így búcsút mondhatunk az apres-ski buliknak.

A szövetségi kormány a helyzet értékelését követően gyakorlatilag az idei téli szezonra betiltotta a síeléssel tradicionálisan együtt járó après-ski partikat. Sebastian Kurz kancellár Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős miniszterrel közösen ismertette a turisztikai intézkedéscsomagot, amelynek lényege, hogy a síelés, wellness szolgáltatások igénybe vétele, az étterembe járás lehetséges lesz, de más formában, mint ahogy eddig az osztrákok és külföldi turisták ezt megszokhatták.

Az éttermekben (teraszokat is beleértve) csak az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel ételt és italt, és minden egyéb helyzetben az arcmaszk használata mindenkinek kötelező. Este 10 órakor pedig zárniuk kell Nyugat-Ausztria tartományaiban a vendéglátóhelyeknek. Szigorúan korlátozták és 10 főben határozták meg az asztaltársaságok létszámát, és létszámkorlát vonatkozik a síliftek gondoláira is, ahol természetesen a maszkviselés is kötelező.

Az első felmerülő kérdés, hogy lehet ezt betartani? Nem lehet minden hegyi hüttébe ellenőrt küldeni. Akár egy szabályszegő vendéglátóhely is tönkre teheti a síterep hírnevét, vagy beindíthatja a fertőzéseket. Az már most látszik, hogy a családi síterepek lelkesen üdvözlik a döntést, a vendéglátók közül már nem annyian. Fontos, hogy jelenlegi állapot szerint, nem lesznek korlátozások az eladható bérletek számának tekintetében. Szintén korlátozások nélkül indul a szezon a kabinos liftekben. Ezek a liftek maximum kapacitással közlekedhhetnek, az egyetlen szabály a kötelező maszkviselet. A sorban állásnál az 1 méteres távolság betartása lesz kötelező.

Forrás: turizmusonline.hu és sielok.hu

Kapcsolódó túráink

Ajánlatot kérek Megosztom Vendégkönyv