strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/eartphu1/public_html/rekreal/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

Vogalonga-evezés Velencében - május

Vogalonga-9
Vogalonga-8
Vogalonga-7
Vogalonga-6
Vogalonga-5
Vogalonga-4
Vogalonga-3
Vogalonga-2
Vogalonga-10
Vogalonga-1

a Sajnos már csak várólistára tudsz jelentkezni.
Időpont:
2018. május 18–21., 4 nap / 3 éj.
Részvételi díj: 65 000 Ft
Programon való részvételhez előjelentkezés szükséges: Jelentkezem

Negyven évvel ezelőtt a velencei fiatalok egy evezős felvonulást szerveztek a Velencét veszélyeztető motoros hajók használata elleni tiltakozásul. Ez volt a „Hosszú Evezés”, a Vogalonga.  A demonstrációhoz évről évre többen csatlakoztak, így néhány év múlva már több volt a külföldi résztevő, mint az olasz. A tengeren, a lagúnákon és a szigetek közötti biztosított evezés lehetősége annyira vonzó, hogy a Vogalonga hamarosan Európa vízi népeinek evezős ünnepévé alakult át, melyen részt vett a város összes evezős társasága, mára pedig a világ minden részéről Velencébe özönlenek a vizek szerelmesei, hogy részt vegyenek a „Hosszú evezésen”. Korábban soha nem volt ilyen nyitott, tömeges lehetőség arra, hogy a lagúnákon szabadon evezgetve vízről gyönyörködjön az elszánt turista Velencében. Jellemző, hogy míg 1998-ban 1110 hajóban 3710 résztvevő, addig 2007-ben 1560 hajóban 5832, tavaly már jóval több, mint 7000 résztvevő vágott neki a 32 km-es távnak.
 

Május 18. Péntek 

Utazás egyénileg autóval, vagy telekocsival, délután 16. 00 órától elfoglaljuk szállásunkat a Cavallino félszigeten található Cavallino Kempingben, (Camping Village Cavallino Via delle Batterie, 164, 30013 Cavallino-Treporti Venezia, Olaszország ) ‎TÉRKÉP  Kellemes, komfortos, 4 személyes, felszerelt konyhával rendelkező mobil home-okban töltjük a következő 3 éjszakát. A kemping közvetlenül a tengerparton fekszik, homokos strandja kihagyhatatlan. Hálózsák, vagy ágynemű huzat kell. Napközben érdemes egy kirándulást tenni az Adige (ott is evezünk júliusban) partján fekvő  Padovában (Szt. Antal székesegyház kihagyhatatlan), vagy Veronában, ahol a Júlia- ház, és az Aréna vár.

Május 19. szombat: Első evezésHa az időjárás kegyes, reggel Punta Sabbioniba autózunk (kb. 10 km), vízre szállunk és beevezünk Velencébe (8 km). Ez egy izgalmas evezés. Érdekességét az adja,  hogy Velencéhez közeledve egyre nagyobb méretű és számú hullámokkal kell megküzdenünk.  Aki kihagyja a beevezést, az vaporettóval juthat be (kb. 7 euró) és Velencében csatlakozhat a csoporthoz. A sikeres partra szállás után szabad városnézegetés következik, barangolunk a kulturális kincsek, a rendőrökkel pajkos bújócskát játszó színes bőrű táskaárusok és a japán turisták forgatagában, majd délután ismét vízre szállunk és a gondolák között kenukkal szabadon becsavarogjunk Velence lagúnáit. Ez a második evezésEgészen ritka élmény a történelmi csatornákon megérinteni az évszázados falakat, a csodálatos gondolákat és büszkén visszamosolyogni a fényképezőgépeket csattogtató tengernyi turistára. Az egész napos szabad program után vaporettóval térünk haza a kempingbe         

Május 20. Vasárnap:  VOGALONGA !!!       Kora reggel vaporettóval utazunk be Velencébe és vízre szállunk. Ez a harmadik evezés. Dózse palota elől ágyúlövésre indul a páros, négyes, nyolcas, húszas gondolákból, tengeri evezős hajókból, kenukból, kajakokból, sárkányhajókból álló több mint hétezer fős csapat. A rajt után hamarosan kiérünk a tengerre, elevezünk a hírhedt Sant’Erasmo és San Francesco del Deserto partjai mellett, Buráno szigeténél fordulunk, majd Murano szigetén keresztülevezve a Canal Grandén át érkeztünk vissza a Dózse palotához. 
A táv 32 km (állítólag csak 28). útközben pihenőkkel, Buránóban a fordulónál frissítőkkel is, mert az ünneplés, a banán, narancs dobálása és a taps Velencében a Vogalonga idején mindenkinek kijár.  Jó időben örömünnep, ahol az egész, több, mint  7000 fős csapat együtt halad, és beérkezés után a Canal Grande teljes hosszában torlódik az ezerszínű hajó-kavalkád, lassan csordogálva a Dózse palota felé. A célban megkapjuk az emlékérmet, amit majd büszkén mutogatunk itthon barátainknak. Kievezünk a Canal Grande elejére, és felpakoljuk a hajókat. Innentől fogva estig ismét szabadság, elmerülünk a velencei valóságban, mesélünk, büszkélkedünk, öröm, bámészkodás és közérzetjavító vendéglátóipari foglalkozások várnak mindenkit. Vaporettóval térünk vissza a szállásra.

Május 21. Pünkösd hétfő – ….. mert még mindig nincs vége. Reggel kiköltözünk a szállásunkról, és hazautazunk.   Hazafelé  fakultatív programként megállunk Szlovéniába a Soca folyó partján található Bovecben, ahol a magyar Fröccs rafting klub szervezésében megyün kegy rendeset a türkiz színű Soca folyón. Ez a negyedik evezés. A túra alapára 13.000 Ft helyett nekünk 10.000 Ft. A rafting után vizes-könnyes búcsút veszünk Szlovéniától is, elhatározzuk, hogy ide bizony még visszajövünk és élményekkel telve megtérünk otthonunkba.

Részvételi díj: 65 000.- Ft, mely tartalmazza a felszerelés kiszállítását és bérletét, kinti tárolását, három éjszakát mobile home-okban, három evezést, túravezetést, a Vogalonga nevezési díját, ajándék pólóval, emlékéremmel, a program szerinti hajó jegyekkel (3 db).  Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet.

Jelentkezési határidő 2018 április 20., ill.a helyek elfogyása.

HA MINDEBBŐL SEMMIT SEM KÉRSZ, DE VASÁRNAP A VOGALONGA NAPJÁN SZÍVESEN EVEZGETNÉL EGÉSZ NAP VELENCÉBEN, OLYKOR EGY-EGY ÉTTEREM TERASZÁN MEGPIHENVE, TEMPLOMOKBA BECSODÁLKOZVA, VÍZEN  BARANGOLVA AZ ÉVSZÁZADOS TÖRTÉNELMI FALAK KÖZÖTT, AZT IS LEHET.

ENNEK IRÁNYÁRA 10 000.-FT/FŐ