strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/eartphu1/public_html/rekreal/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

Evezős túra a Soroksári Kis-Dunaágban - június

vizitura_Dunakanyar9
vizitura_Dunakanyar8
vizitura_Dunakanyar7
vizitura_Dunakanyar13
vizitura_Dunakanyar12
vizitura_Dunakanyar11
vizitura_Dunakanyar10
dunakanyar_latkepe


Időpont:
2018. június 23. szombat.
Részvételi díj: 9 800 Ft/fő.
Gyermek kedvezmény: 12 éves korig a gyerekekre 7 800 Ft/fő.

Programon való részvételhez előjelentkezés szükséges: Jelentkezem

A Soroksári – Kis Duna fő vonzereje, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos, szinte állóvíz, hajó forgalom nincs, ágas-bogas nádi útjainak, szigeteinek, holtágainak és úszólápjainak megejtő szépségéhez hasonló csak száz kilométerekkel távolabbi vizeinken található. Túránkat a Kis-Duna az egyik legszebb szakaszán, Dunaharaszti-Szigetszentmiklós-Taksony úszólápjai, nádasai között vezetjük.

A flottában található néhány 1 illetve 2 személyes kajak is, ezeket felár ellenében tudod jelentkezéskor előre foglalni. Az egyszemélyes felára 2000 Ft/fő, a kétszemélyesé pedig 800 Ft/fő. Minimum létszám: 21 fő.

A részvételi díj tartalmazza: a csónakok és a hozzátartozó felszerelések bérleti díját és szállítását, a túravezetést, a szervezési költséget, az ebédet és az elmaradhatatlan energia bombát.

Találkozó: 9.00 órakor: 2330. Dunaharaszti a Sziget utca 10-es számú házzal szemközti parkolóban. (TÉRKÉP).
Szervezünk buszos utazást is, 1200 Ft/fő, a budapesti Nagyvárad térről, a Szent István kórház előtti parkolóból. Indulás 8.15-kor. 

Indulás előtt a túravezető elmondja a főbb tudnivalókat, ismertetőt tart a kenuval, kajakkal történő túrázással kapcsolatban azok számára is, akik még soha nem eveztek. A mentőmellények és kötelező felszerelések kiosztása után evezőt választunk magunknak. Hajótípusok: kajak 1 és 2 személyesek illetve kenu 4-es, 6-os. Először ismerkedés a hajókkal, hajóbeosztás, utána vízre-szállás.
Program: Néhány kezdeti evezőcsapás után, nem győzünk majd gyönyörködni a természet szépségében.
Először Budapest felé fordulunk és betérünk egy elvarázsolt kis ágba, ez a Czuczor-sziget kis ága. Kb. egy km-t evezünk a romantikus kis vízen, ezután hajóstul átbújunk egy csövön, visszaérünk a fő ágra, majd Szigetszentmiklós felé vesszük az irányt.  Pihenő helyünkön végig sétálunk Szigetszentmiklós vízi tanösvényén, Beevezünk egy eldugott, titkos kis oldalágba, Taksony nádszigetei között bolyongunk, és hamarosan megérkezünk déli pihenő helyünkre, a taksonyi Sziget étteremhez. A kissé kiürült energia kamráinkat az étteremben korlátlan ízletes ételek fogyasztásával pótoljuk. Az itt elköltött kellemes és hangulatos ebéd után ismét vízre-szállunk és az ebéd utáni sziesztát hajóinkat egymáshoz közel engedve, szinte „ összekapaszkodva”, a tájban gyönyörködve töltjük. Utunk során mindkét part szépségeit felfedezzük.  Budapesttől távolodva ritkulnak a part menti épületek, a táj egyre „igazibb”, bújócskát játszunk a hattyúkkal  vadkacsákkal, szárcsákkal, eközben békességgel haza evezünk.  A túrát Dunaharasztin, az indulási helyen  fejezzük be. 

A felszerelést, öltözéket a program kínálta lehetőségeknek megfelelően kell összeállítani, feltétlenül legyen ruhatáradban esőkabát, puha ülőpárna, póló, sapka vagy kalap, fényvédőkrém, csomagoláshoz vízhatlanul záródó hordókat mi biztosítunk. 

Mindenkinek nagyszerű kikapcsolódást, és felejthetetlen sport élményeket kívánunk.