strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/eartphu1/public_html/rekreal/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

Erdélyi Lovas Kalandok - Gyergyói hegyekben lóháton - augusztus

Erdelyi_lovastura_8
Erdelyi_lovastura_7
Erdelyi_lovastura_6
Erdelyi_lovastura_5
Erdelyi_lovastura_4
Erdelyi_lovastura_3
Erdelyi_lovastura_2
Erdelyi_lovastura_1


Időpont:
2017. augusztus 6-12., 7 nap / 6 éj 
Részvételi díj: 498 €/fő a lovasoknak, 245 €/fő a kísérőknek

Programon való részvételhez előjelentkezés szükséges: Jelentkezem

Miért éppen Erdélybe menjünk lovastúrára? 

…mert a táj, az emberek, az épített környezet, a megnyugvást, a kikapcsolódást, az igazi vendégszeretetet sugározza.
…mert itt le tudod tenni a gondjaidat, itt igazán bele tudsz merülni a természetbe, a helyiek vendégszerető átölelő emberségébe.
…mert a túratársad, lovad segítségével még jobban át tudod élni a természet közelségét, gyönyörét, a táj magával ragadó izgalmát. Az utunk első pillanatától kezdve feledni tudod a hétköznapok gondjait, a „civil” élet ritmusát, a nagyváros lüktetését és már nem csodálkozol, hogy a túra végére oly messzire kerül mindez tőled, úgy földrajzilag, mint időben, mintha hónapokat töltöttél volna valahol, nagyon távol mély feltöltődéssel.
…és a haza felé vezető úton biztosan tudod, hogy más, jobb ember lettél e néhány nap alatt.

Említésre méltók a környék természeti ritkaságai is, mint a Egyeskő, a Súgó cseppkőbarlang, jégkorszaki eredetü tajgaerdő maradványok, láprétek vagy a szomszédságban levő parajdi sóbánya és fürdő, a szovátai Medve tó, felszíni sóhegyek és nem utolsó sorban Borszék, ásványvízes fürdőváros, amely
a XX. századforduló osztrák-magyar arisztokráciájának kedvenc üdülőhelye volt.
Ugyancsak  figyelemre méltó a térség épített öröksége is, a szárhegyi Lázár kastély, gyergyószentmiklósi és gyergyóalfalvi római katolikus, valamint az örmény katolikus templom és kápolna.
Ezenkívül találhatók itt még képzőművészeti galériák, múzeumok, arborétum is, és még akkor nem is beszéltünk a szomszédos csángó vidékről, a további híres "borvíz" fürdőkről, Csíksomlyóról, ami mindenek előtt a Kárpát-medence egyik legjelentősebb zarándokhelyének tartanak, a legendás
Hargita hegységről és folytathatnánk a sort még hosszan és hosszan.
Mind ezek közelsége lehetővé teszik, hogy egy-egy napon belül meglátogassuk őket, megszemlélhetjük  egy sajátos szemszögből, nyeregből lóhátról vagy éppen lovas kocsiról, netán szekérről.

Utazás: 75 €/fő autóbusszal. 
Útvonal: Budapest – Szatmárnémeti - Gyergyószentmiklós (650 km).
Elhelyezés: két csillagos komfort fokozatú panzióban, csendes, természeti környezetben, igényes helyeken.
Ellátás: félpanzió + a lovastúrák alkalmával uticsomag.

Az ár tartalmazza:
a szállást, a félpanziós ellátást + uticsomagot, a lovas programokat, amely négy napos csillagtúra, ami tartalmaz egy gyilkostói két napos részprogramot is, a lovakat a szükséges szerszámzattal és a túravezetést. 

(A programot minimum 4 fő lovas jelentkezése esetén indítjuk, maximális létszám a túrán, 8 fő lovas lehet.)
A részvételi díj nem tartalmazza: az italfogyasztást, belépő díjakat.

Találkozás: 6:30-kor Budapesten, a Népligetben, a Planetáriummal szembeni parkolóban. 

Első nap programja: Indulás 7.00 órakor autóbusszal. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Várható érkezés a szállásunkra 18.00 körül, helyi idő szerint. A szállás elfoglalása, majd vacsora, utána ismerkedés a lovakkal.
Második nap programja: Pricske tető (1544 m), lovastúra időtartam 5-6 óra, szintkülönbség: 728 m, nehézségi fok: közepes.
Harmadik nap programja: Súgó barlang – túra tartalmaz egy barlang látogatást is, lovastúra időtartam 6-7 óra, nehézségi fok: közepes. 
Negyedik – ötödik nap programja: Gyergyószentmiklós - Olt forrás - Fehér mező (Nagyhagymás) - Egyeskő- Pongrácz tető – Gyergyószentmiklós, lovastúra időtartam, napi 6-7 óra, nehézségi fok: nehéz túra, szállás, étkezés: Egyeskő-i menedékház.
A gyilkostói látogatás során érintjük a Hagymás-hegység jellegzetes mészkőszikláit, valamint részben érintjük a Nagyhagymás-Gyilkostó-Békás szoros nemzeti parkot.
Hatodik nap programját: fakultatív programajánlataink képezik: Parajd, Szováta, Borszék vagy Gyimes.
Az adott programot a helyszínen a csoport érdeklődésének megfelelően választjuk ki, ahová közös buszos kirándulást szervezünk. 
Hetedik nap programja: - Reggeli után, búcsúzás a házigazdáktól és a lovaktól, majd hazaindulás.
Várható hazaérkezés Budapestre a Népligetbe 18.00 óra tájban.